Precizări de la DSP despre concertul din Parcul Rozelor și anchetă internă

41

Este anchetă la DSP Timiș, după ce în spațiul public a apărut o adresă prin care angajați ai direcției îi răspund instrumentistului Filarmonicii Banatul, Ioan Vidu, și îi transmit că recitalul de vineri seara, din Parcul Rozelor, ar trebui organizat cu participarea a maximum 50 de oameni.

Adresa vine după ce muzicianul s-a plâns că regulile de distanțare fizică și măsurile sanitare a fi încălcate cu bună știință de oganzatori. DSP a precizat și că trebuie să se facă ”organizarea spaţiului astfel încât să permită prezenţa a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 m unul faţă de celălalt, alături de toate celelalte prevederi ale legii mai sus-amintite”.

”Adresa aparută în spațiul public reprezintă un înscris întocmit de către angajați ai DSPJ Timiș, neconform dispozițiilor legale, motiv pentru care conducerea DSPJ Timis a declanșat o anchetă pentru clarificarea incidentului. Domnului petent Ion Vidu i-a fost emisă o notificare rectificativă. Totodată, precizăm că, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire și pentru funcționarea obiectivelor ce desfășoară activități cu risc pentru starea de sănătate a populației, acest gen de evenimente nu face obiectul actelor de reglementare sanitară emise de către Direcția de Sănătate Publică Timiș”, a transmis DSP Timiș.

La concertul simfonic, programat pentru 31 iulie, de la ora 21:00, pe scena din Parcul Rozelor se poate participa doar pe baza unei invitații, astfel încât să nu fie mai mult de 500 de persoane prezente. În ceea ce privește numărul de muzicieni de pe scenă, DSP Timiș nu a făcut precizări.

LĂSAȚI UN MESAJ