Poziția FDGR față de atacurile nefondate

65

Îngrijorat fiind de mersul unor fapte deloc normale din politica nostră de influență dâmbovițeană, deputatul Ovidiu Ganț ia o poziție fermă.

Ca reprezentant în forul parlamentar al Forumului Democrat German din România, dânsul a făcut azi, în plenul Camerei Deputaților, o declarație politică. Aceasta este legată de atacurile ce se repetă la adresa Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) din partea unor politicieni ce nu stăpânesc deloc limbajul diplomatic, ci doar cel al atacurilor nefondate.

Iată ce spune deputatul Ganț:

”Declarație politică
Stimate domnule Președinte,
Stimate colege, stimați colegi,

În ultima perioadă, o serie de membri PSD au reluat atacurile mizerabile la adresa minorității germane și a reprezentantului ei legitim în Parlament, Guvern și relații internaționale, Forumul Democrat al Germanilor din România.

Aceste calomnii ordinare au început în campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 și continuă până azi. Efectul lor se resimte în societatea românească, inducând o stare conflictuală, instigând populația la ură și discriminare pe criterii etnice împotriva minorității germane. Totodată, ele compromit imaginea internațională a țării noastre și relațiile bilaterale cu Republica Federală Germania.

Ultimul care și-a permis asemenea calomnii ocupă funcția de consilier de stat și se numește Vâlcov Darius Bogdan. Consider inadmisibil faptul că nu a fost demis imediat de către prim-ministrul României, Viorica Vasilica Dăncilă, căreia îi solicit imperativ acest lucru. Totodată, cer prim-ministrului Dăncilă să ia atitudine față de membrii executivului care au asemenea exprimări, cum ar fi, de exemplu, Vasilescu Olguța Lia, ministrul muncii.

Totodată, cer public PSD și în primul rând președintelui acestui partid, Liviu Dragnea, să se delimiteze de declarațiile unor asemenea membrii, inclusiv cele ale fostului ministru Pop Liviu. Sper că susținerea arătată public numitului Vâlcov Darius Bogdan, în sensul că nu ar fi necesară demiterea acestuia, să fi fost o scăpare de moment a președintelui PSD, și nu o susținere morală a afirmațiilor acestuia.

Acest gen de afirmații și atacuri nu au nicio legătură cu social-democrația europeană, fiind mai degrabă specifice unor partide de sorginte bolșevică. De aceea, îmi exprim speranța că membri onorabili ai PSD vor condamna acest gen de afirmații ticăloase, contribuind astfel la o Românie democratică, caracterizată prin relații interetnice exemplare, așa cum le consacră Constituția țării noastre și cum au fost până de curând.”, a declarat Ganț.

LĂSAȚI UN MESAJ