Povestea unui bărbat venit din Italia: Am venit cu autocarul de la Timișoara. Mi-au spus că eu voi fi în izolare din data de 10

  2261

  Traseul parcurs de un bărbat din județul Hunedoara după ce s-a întors din Italia este unul demn de a demonstra practica instituțională autohtonă. Manual de (ne)bune practici cu acest fenomen perpetuat prin instituțiile statului. Fenomenul miserupismului și al inconștienței.

  Este din Petroșani și s-a întors din Italia, de la un consult medical. Un bărbat ce a aterizat, duminică seara, pe aeroportul din Timișoara a anunțat autoritățile din județul de origine – Hunedoara – încă de la sosire.

  Bărbatul a povestit pentru Gazeta de dimineață că după ce a completat formularul pus la dispoziție pe aeroport a luat legătura cu cei de la Direcția pentru Sănătate Publică din Hunedoara, așa cum i s-a sugerat încă de la aterizare.

  ”Cei de la DSP mi-au spus să merg acasă. Acasă însemna un drum Timișoara – Petroșani. Am întrebat cu ce? Cum se procedează? Mi-au spus să merg cu ce pot. Am anunțat, în condițiile date, că înnoptez la hotel. Am dormit la hotel. Am anunțat la recepție, taximetristul și pe toată lumea că vin din Italia. Azi dimineață, mi-am luat mască – așa cum mi-au sugerat cei de la DSP – și m-am urcat într-un autocar Normandia. Eram vreo 30 de călători. M-au pus să pozez numărul autocarului. Așa am venit până la Petroșani”, a povestit bărbatul.

  LĂSAȚI UN MESAJ