Povestea incredibilă a românului care a câștigat în instanță concediul medical pentru coronavirus

96

Cosmin Gheorghe, în vârstă de 47 de ani, lucrează la o firmă din Arad și la începutul lunii august aștepta să fie trimis în delegație în Germania. Doar că testul COVID făcut înainte de plecarea din țară i-a dat viața peste cap, lui și unora dintre colegi: pe 1 august a fost diagnosticat pozitiv primul său coleg, iar pe 8 august, Cosmin Gheorghe a primit aceeași lovitură. Boala a fost blândă, dar experiența cu autoritățile l-a marcat pe bărbat, nevoit să apeleze la instanță pentru a câștiga un drept fundamental – concediul medical pentru COVID!

DSP Arad, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii „l-au plimbat de la unii la alții” pe Cosmin, fără să-i acorde un drept elementar, cei de a avea concediu, drept pe care și l-a câștigat în instanță.

Bărbatul a acordat un interviu celor de la HotNews.ro, în care a povestit întreaga experiență umilitoare. Legislația românească prevede clar că certificatul de concediu medical pentru COVID-19 trebuie eliberat de medicul curant, adică de un medic dintr-un spital COVID.

Cosmin a fost nevoit să se adreseze instanței pentru a decide fix ce prevedere legea: DSP Arad trebuie să desemneze un medic dintr-un spital COVID care să elibereze certificatul de concediu medical, potrivit legii.

Cosmin Gheorghe precizează că, din punctul de vedere al companiei pentru care lucrează, s-au depus „toate eforturile pentru ca totul să fie sub control: ne-au pus la dispoziție soluții sanitare să ne dezinfectăm, am fost informați despre ce înseamnă COVID, când am aflat despre primele cazuri noi deja păstram distanță nu 1,5 metri, ci 2,5 metri între noi, pauzele se luau la momente diferite.”

Reprezentanții DSP Arad au ajuns la sediul firmei abia la ZECE ZILE de la confirmarea primului caz, pe data de 11 august, spune bărbatul.

„Eu ar fi trebuit să fiu testat pe data de 4 august, urmând să plec în Germania undeva pe 6 august, cel târziu. Firma a făcut programări pentru toți angajații, dar fiind diverse companii medicale private, ne-au împărțit în așa fel încât în termen de o săptămână să fim toți testați. Dacă DSP ar fi făcut anchetă epidemiologică, poate în loc de 11 persoane pozitive, ar fi fost mai puține. Acum este de domeniul trecutului”, explică omul.

Întreaga sa poveste, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.