Povestea celor 150 de copii abandonați în aeroporturi. „Ne-am dat seama că e ceva în neregulă când liderul de grup ne-a părăsit”

276

Scandal uriaș, după ce aproape 150 de elevi din Gorj au fost abandonați în aeroporturi din Italia și Japonia de o fundație care organizase excursii în străinătate. Șeful asociației, care este profesor în Târgu Jiu, a dispărut şi soția sa spune că nu ştie unde este.

72 de copii care se întorceau din SUA au aflat, pe aeroportul din Milano, că nu au cazare şi nici bilete de avion către România. Părintii le-au plătit drumul.

Situația s-a repetat, la Tokyo, pentru alți 76 de copii şi tineri. Potrivit MAE, unii dintre aceștia au plecat ieri spre România, cu escală la Milano, unde au fost așteptați de reprezentanții consulatului român.

Ceilalți urmează să ajungă şi ei acasă, astăzi. De situația lor se ocupă ambasada României din Japonia.

Părintii spun că cei mai norocoși dintre cei 72 de copii plecați în tabăra din Statele Unite ale Americii au făcut 48 de ore pe drum, după ce au petrecut o zi întreagă pe Aeroportul din Milano. Alții au fost mai puțin norocoși.

Tatăl unui copil de 15 ani: „Au fost transferați. Au plecat de la Milano aseară la Viena. Repet, zborul de America a ajuns de dimineață, au stat până seara la opt la Milano şi au plecat la Viena”.

Rodica Popescu, mama unui copil: „Când au decolat spre Viena, au primit mesaj că nu vor avea cazare şi trebuie să le cumpărăm bilete spre București.

Noi, părinții, le-am cumpărat bilete de avion şi noaptea au petrecut-o în aeroportul din Viena”.

Revoltați, părintii i-au cerut socoteală reprezentantului Asociației pe pagina de Facebook. Înainte de a fi închisă, pe pagină a apărut un mesaj din care reiese că toate proiectele asociației sunt suspendate.

Adriana Marin, mama unui copil: „Am luat legătura cu o domnișoară de la dânșii de la Tineri Parteneri care spune că de 12 ore nu a mai luat legătura cu domnul Ghinoiu. E altceva la mijloc. Ori a luat banii. Nu ştiu”.

Mariana Poşircă, mama unui copil: „Copilul meu ar fi trebuit să plece pe 4 iulie în Elveția. Acum sunt în pagubă de 500 de euro.

Mihai Naşcu, tânăr plecat în Japonia: „Ne-am dat seama că e ceva în neregulă în momentul în care liderul de grup ne-a părăsit, şi-a închis Facebook-ul şi nu a mai răspuns nicăieri. Suntem în jur de 36. Vreo 25 sunt minori. Vrem să ajungem cu bine în ţară şi vedem ce facem”.

Părinții spun că asociația a taxat fiecare participant la taberele din Statele Unite şi Japonia cu aproximativ 1000 de euro, pentru cazare şi mese.

Sursa: Digi24

 

LĂSAȚI UN MESAJ