#POTALTFEL – campania națională de prevenire a consumului de canabis a fost lansată și în Caraș-Severin

152

La Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraș-Severin a avut loc lansarea campaniei naționale de prevenire a consumului de canabis – #POTALTFEL, care se derulează în perioada 5 septembrie – 31 iulie 2018.

Scopul campaniei îl reprezintă creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei asupra efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de canabis, în vederea neînceperii şi/sau evitării trecerii de la consumul ocazional/recreaţional la consumul regulat de canabis. Campania se adresează populației cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani, cu accent pe populaţia şcolară de 15-24 de ani.

#POTALTFEL reprezintă un răspuns integrat şi complet în planul politicilor publice, cu rol emergent la dinamica consumului de droguri în România.

În Caraș-Severin, de la începutul anului, la Unităţile de Primiri Urgențe s-au prezentat 15 persoane care prezentau semne de intoxicație cu substanțe psiho-active, dintre care 7 consumaseră canabis, informează CPECA Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ