Postul s-a încheiat. Săptămâna Luminată dă startul Rugilor din Banat-VIDEO

11194

După Postul Paștilor, perioadă de rugăciune, reîncep Rugile în Banat, cu voie bună și mese îmbelșugate așa cum le stă bine bănățenilor.

Primii care au dat startul petrecerilor, în imediata vecinătate a Timișoarei, au fost sătenii din Giroc , Sânmihaiu Român și Utvin. Prima și a doua zi de Paști sunt, din nou, prilej de sărbătoare pentru locuitorii Girocului și pentru oaspeții lor. După tradiție, a fost organizată Ruga Giroceană, un eveniment care depășește granițele unei simple sărbători, devenind, cu fiecare an ce trece, o manifestare de înaltă ținută artistică.

După ce au celebrat Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, girocenii s-au pregătit pentru a participa la Manifestările de Rugă ținute în grădina de vară a Căminului Cultural din Giroc. La fel ca și în anii trecuți, Primăria și Consiliul Local din comună au sprijinit organizarea evenimentului, astfel ca locuitorii și invitații acestora să se simtă cât mai bine în cele două zile de rugă.

Localitățile din Banat unde se țin Rugi în zilele de Paști sunt: – Gătaia, Opatița, Berecuța, Sângeorge, Ghilad, Toager, Giroc, Jamu Mare, Hitiaș, Stamora Română, Sânmihaiu Român, Utvin, Topolovățu Mare, Șipet, Cadar, Balinț, Târgoviște, Belinț și Cliciova în județul Timiș, de asemenea: – Bocșa Română, Ciortec, Delinești, Forotic, Ramna, Secășeni, Ticvaniu Mic și Zorlențu Mare în județul Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ