Popa atrage elevii din afara Reșiței oferindu-le gratuit cazare și masă

131

Primarul Reșiței, Ioan Popa, nu se lasă și vrea să atragă cât mai mulți elevi la colegiile, liceele tehnologice și școlile profesionale din Reșița. După ce s-a preocupat și a inițiat în urbea pe care o conduce sistemul de învățământ profesional dual, edilul vrea acum să atragă cât mai mulți elevi și la liceele și școlile profesionale din sistemul tradițional. Astfel că, prin aprobarea unei hotărâri de Consiliu Local s-a decis acordarea de burse pentru toți elevii care vin din afara Reșiței să învețe la unitățile școlare din municipiu, sunt cazați în internatele școlare și iau masa la cantinele școlilor. Prin aceste burse se înțelege suportarea din bugetul local a trei mese pe zi și taxa pentru cazarea elevilor veniți din alte localități, alții decât cei din învățământul dual.

Vreau pe această cale să dau un semnal că dorim să aducem tineri în oraș. Pe de altă parte, nu am vrut sa rămână doar pentru școala duală, pentru că era o chestiune, din punctul meu de vedere, discriminatorie dacă am fi acordat gratuitatea asta doar pentru un anumit tip de elevi. Elevii de la școala duală beneficiază și de ceilalți bani pe care îi primesc de la stat și de la agenții economici. Deci vor mai duce acasă undeva la vreo 400-500 de lei pe lună”, a precizat primarul Ioan Popa.

Unul din motivele pentru care a fost inițiat încă de anul trecut un proiect care prevedea acordarea a 200 de burse în valoare de 100 de lei pentru elevii de liceu și școli profesionale care vin să învețe la școlile reșițene este scăderea de la an la an a populației școlare.

”Ne-am gândit ca în acest mod să atragem un număr cât mai mare de elevi din exterior către oferta școlară de pe plan local, având în vedere că oferta școlară pe plan județean este destul de vastă și reprezintă o concurență, numărul de elevi este într-o continuă scădere și am considerat că aceasta este o primă măsură prin care am putea atrage un număr cât mai mare de elevi către Reșița”, a precizat Mădălina Chiosa, unul dintre consilierii locali care au inițiat acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ