Pompierii au stabilit cauza probabilă a incendiului care a distrus scena Festivalului de Jazz de la Gărâna

363

Conform celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Semenic”, se pare că flăcările au izbucnit din cauza suprasolicitării sistemului electric, iar izolația termică a restaurantului a contribuit la propagarea incendiului.

Se pare că de vină pentru incendiul de ieri a fost efectul termic al curentului electric. A fost suprasolicitată rețeaua. Incendiul se pare că a pornit dintr-o cameră unde exista foarte multă aparatură electronică. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauză că restaurantul era izolat cu polistiren, foarte mult lemn, iar toate aceste materiale au condus la o ardere intensă”, a declarat slt. Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.

Focul a pornit dintr-o încăpere unde se aflau mai multe aparate electrice aflate sub tensiune şi lăsate nesupravegheate care au suprasolicitat reţeaua electrică a subliniat aceasta.

Pompierii recomandă cetăţenilor că la plecarea de acasă să deconecteze de la sursa de curent electric toţi consumatorii puternici.

LĂSAȚI UN MESAJ