Pompierii au salvat Primăria de un foc invizibil și inexistent Foto – Video

233

Cei ce se aflau cu treburi, azi după-amiază prin centru, au avut parte de o spaimă serioasă. Sirenele de pe mașinille de pompieri dădeau semn că se întâmplă ceva serios la Primărie. Unii, poate glumeți sau poate cu totul în afară, povesteau cu lux de amănunte cum arde clădirea administrativă a orașului.

Ceva a fost într-adevăr după vorba că nu iese fum fără foc. Adică, a fost un exercițiu amplu la Primăria Municipiului Timişoara ce urma să verifice cum reacționeză pompierii, dar și angajații în cazul unui eveniment neplăcut și neplanificat.

A fost un exerciţiu de alarmare-evacuare a salariaţilor în caz de incendiu, organizat de către Compartimentul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă prin Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe Bază de Voluntariat “SALVO”, în colaborare cu structurile profesioniste din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş.

Acest fel de exerciţii demonstrative, privind modul de intervenţie în caz de incendiu, au ca scop însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor necesare în vederea prevenirii şi reducerii efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă la locul de muncă.

Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de Voluntariat “SALVO” din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara este structurată în următoarele echipe specializate în gestionarea situaţiilor de urgenţă: echipa cercetare-salvare pe cursuri de apă, echipa tehnică-logistică, echipa salvări din medii periculoase, echipa medicală şi echipa cercetare canină.

Poate că toate ar fi fost bune și frumoase dacă nu se întâmplau și bâlbele organizatorice inerente. Dar cam prea dese la noi. În condițiile în care se știa de exercițiul de incendiu simulat, nimeni nu a fost în stare să descuie blocatorul ce limitează intrarea în parcarea din spatele primăriei.

Au fost moment de râs cu unii zeloși ce-și dădeau cu părerea cum ar trebui deschisă acea poartă. Noroc cu focul, ce a fost foarte răbdător și a așteptat liniștit fără să se extindă și la alte etaje!

LĂSAȚI UN MESAJ