Poluarea de la Moldomin continuă să creeze probleme. Guvernul stă cu mâinile în sân

220
Problemele ivite de poluarea de la iazurile de decantare de la Boşneag, Moldova Nouă, nu vor dispărea prea curând. Deşi Guvernul, prin Ministerul Mediului, trebuia să realizeze chiar în aceste luni ecologizarea zonei, lucrările nu au demarat.
Într-un document oficial a Ministerului Economiei din anul 2017 se menţionează că: „prin bugetul alocat Ministerului Economiei pentru anul 2017 sunt asigurate integral sumele necesare atât pentru proiectul tehnic, cât și pentru execuția lucrărilor proiectate pentru stoparea poluării. Soluția tehnică a fost acceptată de Comisia Europeană și constă în realizarea unei instalații de stropire care să umecteze suprafața iazului de decantare astfel încât particulele fine de praf să nu mai fie luate de vânt și să polueze localitățile limitrofe. Proiectul tehnic este în curs de realizare, urmând ca lucrările efective să se finalizeze până în luna iulie 2018”.
Ei bine, anul s-a schimbat, dar ecologizarea tot nu a avut loc. Acum, GEC Nera, un ONG ecologic care monitorizează situţia poluării cu praf din zona Moldova Nouă de 12 ani, cere public autorităţilor de la Bucureşti să prezinte planul pentru stoparea poluării.
Potrivit Digi24 Timişoara, Ministerul Mediului a obţinut o nouă amânare pentru ecologizare. Aceasta trebuie făcută până la finalul anului şi costă 7 milioane de lei. Banii sunt alocaţi, licitaţia este făcută, aşa că nu mai există nicio scuză pentru neînceperea lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ