Polițiștii timișeni, puși pe dat amenzi. Aproape 1.000 în patru zile!

170

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 1000 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 445 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Au fost reţinute 72 de permise de conducere.

În perioada 15 – 18 mai a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 962 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 445 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 136 pentru neutilizarea centurii de siguranţă și 78 pentru indisciplină pietonală.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 72 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ