Polițiștii ”s-au pus” cu elicopterul pe șoferii cărășeni

419

Virtualii ”candidați” la abateri de la legea circulației din Caraș-Severin au fost vizați, timp de patru zile, de către poliție, din elicopter. Poliţiştii rutieri au acţionat între 21 și 24 iulie pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi.

Valoarea acestora s-a ridicat la aproape 130.000 de lei. 238 dintre sancțiuni au fost legate de nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 52 de permise de conducere. Polițiștii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General de Aviație. Oamenii legii au căutat astfel să reducă riscul rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, la fel cum au acționat şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 52 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase patru certificate de înmatriculare. În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ