Polițiștii pe segway, spaima șoferilor din Timișoara!

308

Polițiștii locali sunt vigilenți, ca urmare a încălzirii vremii și, deci, a creșterii numărului de persoane care circulă cu bicicletele în Timișoara. Astfel, s-au pus pe verificarea pistelor pentru bicicliști din oraș, întrucât nu puține sunt cazurile în care șoferii de autoturisme se parchează cu vehiculele pe spațiile destinate bicicletelor.

Polițiștii locali îi verifică pe bizoni, de pe segway

”În acest sens, pe lângă constatările efectuate de toți polițiștii locali aflați în teren, au fost introduse în urmă cu aproximativ o săptămână, și patrulele de polițiști locali pe segway-uri, care sunt prezente cu precădere pe pistele pentru bicicliști pentru a-i depista pe conducătorii auto care nu respectă legislația.”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Astfel, în ultima săptămână, aceștia au aplicat un număr de 83 de sancțiuni și colante autoadezive în cazul conducătorilor auto care au parcat pe pistele pentru biciclete.

Poliția Locală atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare, și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor, sancțiunile pentru aceste situații, conform OUG 195/2002 fiind între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă.

Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni ca, în cazul în care observă astfel de nereguli să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, sau la numărul de telefon înființat special pentru bicicliști 0356.913.

LĂSAȚI UN MESAJ