Polițiștii locali din Timișoara se perfecționează în resuscitare și respirație ,,gură la gură”. Care este motivul

77

Un grup de polițiști locali din cadrul Direcției Poliției Locale Timișoara, mai exact opt la număr, sunt instruiți pentru a acorda primul ajutor în cazul persoanelor care se îneacă în Bega.

Este vorba despre polițiștii locali ce fac parte din Biroul de Patrulare Navală care desfășoară o serie de cursuri intensive ce cuprind tematici referitoare la tehnici de salvare de la înec, dar și cursuri de prim-ajutor, care presupun instruirea referitoare la intervenția imediată atât în apă, cât și pe uscat.

,,Primul modul se desfășoară cu un profesor din cadrul Clubului Sportiv Școlar nr. 1, având loc la bazinul din zona Dacia, iar cel de-al doilea se desfășoară cu un cadru de specialitate de la Centrul Medical Regina Maria. Modulele sunt organizate în baza unor protocoale de colaborare și nu presupun costuri. Aceste cursuri, considerate extrem de utile, au fost organizate pentru ca polițiștii locali care patrulează cu ajutorul șalupei pe Canalul Bega, atunci când vremea o permite, să-și aprofundeze cunoștințele cu privire la modul în care trebuie să intervină în cazurile în care întâlnesc persoane în pericol.”, transmit reprezentanții Direcției Poliției Locale Timișoara.

La cursuri, polițiștii învață tehnici de verificare a semnelor vitale, tehnici de resuscitare, cunoașterea poziției de siguranță a persoanelor cărora li se acordă primul ajutor, precum și modul de transportare a acestora pe mal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ