Polițiștii din Timiș au ieșit la protest. Care sunt nemulțumirile lor FOTO-VIDEO

421

Polițiștii din Timiș au ieșit la protest în prag de Ajun. Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, astăzi, în fața Prefecturii Timiș. Oamenii legii sunt nemulțumiți că nu au primit măririle salariale promise de Ministerul Afacerilor Interne.

„După a treia zi de proteste fizice în fața prefecturilor, Lucian Bode, ministrul de Interne, a convocat confederațiile sindicale la o întâlnire în cadrul căreia a afirmat că Guvernul nu poate aplica integral Legea 153/2017, dar că se va acorda a 3-a tranșă de ¼ de la 1 ianuarie 2022. La acel moment, toate organizațiile sindicale au fost satisfăcute și fără a avea nicio garanție, nu numai că au renunțat la ideea de proteste, dar ne-au atacat pe noi ca organizație pentru faptul că nu ‘apreciem dialogul’ cu conducerea MAI și continuăm cu calendarul de proteste.

Realitatea însă a dovedit că promisiunea ministrului de interne nu s-a concretizat în cuprinsul proiectului de OUG cu privire la măsurile fiscal-bugetare și astfel, polițiștii au fost din nou sacrificații de serviciu în detrimentul altor categorii socio-profesionale, care nu sunt la fel de obediente ca noi, polițiștii”, a transmis sindicatul Europol.

Mai mult, polițiștii nu mai vor să facă ore suplimentare neplătite și anunță să refuză sarcinile COVID-19 în anul următor. „Polițiștii își exprimă REFUZUL de a mai exercita atribuții/sarcini pe care nu le au în fișa postului (art. 1 din Ordinul MAI 577/2008) dar și refuzul de a mai efectua ore suplimentare (permanență, intervenție la evenimente, grupă operativă, continuitate etc) începând cu 01 ianuarie 2022, în cazul în care Legea 153/2017 nu va fi aplicată”, mai aflăm de la sindicat.

Polițiștii au mai protestat în fața Prefecturii Timiș și în 14 decembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ