Polițiștii de frontieră din vestul țării au nopți pline de… adrenalină! VIDEO

730

Refugiaţii nu cedează şi continuă să forțeze graniţa cu Ungaria, în speranţa că vor ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.

Noaptea trecută, poliţiştii de frontieră din Arad şi Timiş au prins 21 de migranţi care încercau să treacă frontiera ilegal. Primul grup a fost prins la Nădlac şi era format din 14 persoane din Irak şi Siria.

„Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 40 de metri interior faţă de linia de frontieră, iar apoi conduse la sediul Sectorului PF Nădlac pentru cercetări. Cu ocazia verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, unsprezece adulți, cinci femei şi şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani. Toţi paisprezece sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că încercau să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, spun poliţiștii arădeni.

Nici oamenii legii din Timiş nu au avut o noapte uşoară. Aceştia au prins, la Cenad, un grup de 7 refugiaţi care încercau să treacă ilegal vama spre Ungaria.

„Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, cinci adulți cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani și doi minori de 16 și 17 ani, toți solicitanți de azil”, transmite Poliţia de Frontieră Timişoara.

Toate cele 21 de persoane au fost reţinute pentru cercetări. Unii vor fi trimişi în ţările unde au azil sau vor fi preluați de Inspectoratul General pentru Imigrări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ