Polițiștii au înmulțit controalele în piețele din Timișoara

167

Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au organizat, în cursul zilei de ieri, o acțiune amplă în piața agro-alimentară din zona Calea Girocului pentru a verifica modul în care se respectă de către comercianți și producătorii agricoli legislația din domeniu. Astfel, dintre comercianții verificați, la zece dintre aceștia au fost depistate nereguli, mai exact încălcări ale HCL 334/2002 privind regulamentul de piață, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni între 200 și 500 lei.

Trei persoane au fost sancționate deoarece vindeau lapte și produse lactate în recipiente neconforme, din plastic, șase comercianți au fost sancționați deoarece blocau căile de acces printre standuri cu mărfuri și ambalaje, iar un vânzător nu a putut prezenta acte doveditoare de comerciant sau producător pentru marfă.

Sancțiuni aplicate în Piețele Cârțan și 700

Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au acționat în aceste zile și în Piețele Badea Cârțan și 700, unde au depistat 11 persoane care vindeau diferite bunuri fără a deține documente de proveniență a acestora.

Astfel, aceștia comercializau atât obiecte uzate, cât și obiecte noi, din categoria celor de uz gospodăresc, precum cuțite, linguri, dar și obiecte de îmbrăcăminte și iederă folosită pentru ornamente florale adusă spre vânzare fără a putea fi dovedită însă proveniența. Valoarea sancțiunilor se ridică la aproximativ 5000 lei, bunurile fiind ridicate în vederea confiscării.

Toată marfa ridicată în vederea confiscării în urma acțiunilor organizate de Poliția Locală este predată pe bază de proces-verbal la Direcția Finanțelor Timiș, unde o comisie formată din reprezentanții a cinci instituții ale statului dispune valorificarea acesteia.

Acțiunile în piețele agro-alimentare ale orașului vor continua și în perioada următoare, astfel încât să fie cuprinse toate locațiile din Municipiu, cu scopul desfășurării unui comerț legal, civilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ