Polițiști după gratii! Vor sta la închisoare după ce au făcut trafic de droguri

330
special arad

Flavius Cosma și Bobby Babotă, doi polițiști din cadrul IPJ Arad, precum și un civil, au fost ridicați de procurorii DIICOT Arad pentru trafic de droguri pe 1 octombrie, anul trecut. Tribunalul Arad anunță astăzi că aceștia au fost condamnați fiecare la peste doi ani de închisoare, în prima instanță.

În toamna anului trecut, doi dintre cei trei au fost prinși în flagrant și arestați în timp ce încercau să recolteze din cultura de cannabis, în timp ce al treilea a fost „săltat” de acasă, scrie specialarad.ro.

Astăzi, doi dintre inculpaţi au fost condamnați la câte o pedeapsă de doi ani şi şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc, în baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 modificată şi republicată, cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit.a Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală, anunță Tribunalul Arad.

Prin aceeaşi sentinţă, în baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 modificată şi republicată, cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit.a Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală, instanţa a condamnat pe unul dintre inculpaţi la doi ani de închisoare, pentru infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc.

De asemenea, instanţa a aplicat inculpaţilor pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a şi b Cod penal, pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale.

Pe durata şi în condiţiile art. 65 Cod penal, instanţa a interzis inculpaţilor exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b penal de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 404 alin. (4) lit. b) Cod procedură penală şi art. 399 alin. 10 Cod procedură penală, instanţa a menţinut măsura preventivă a arestului la domiciliu împotriva celor trei inculpaţi.

Sentinţa penală de mai sus nu este definitivă, împotriva acesteia se poate formula apel în termen de 10 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.