Polițiști corupți din IPJ Timiș, mână în mână cu spărgătorii de locuințe! Grupare specializată în furturi, destructurată

3692

O grupare de hoţi din Timişoara a fost reţinută de mascaţii de la DIICOT, iar joi, toţi membri acesteia vor ajunge în faţa unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit rechizitoriului, grupul infracţional lucra foarte bine coordonat şi nu lăsa nimic la voia întâmplării. De la cagule, mănuşi şi unelte pentru a sparge uşi, hoţii erau dotați cu tot ce aveau nevoie. Liderul grupării primea informaţii direct de la polițiști corupţi, susţin procurorii.

„De asemenea, din investigațiile efectuate a rezultat că inculpatul Pinter Grațian Ioan a stabilit, de-a lungul timpului, diferite contacte cu anumiți lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Timiș, pe care și i-a fidelizat în timp, prin oferirea de bani și alte bunuri, cu scopul de a putea obține, prin intermediul acestora, diferite informații de care avea nevoie în activitatea infracțională, fie din bazele de date ale poliției, fie referitoare la posibile anchete penale care îl vizează”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Hoţii aveau grijă să folosească şi maşini fără numere de înmatriculare sau închiriate pentru a fi greu de depistat.

„Ca urmare a cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpatul Pinter Grațian Ioan a acţionat cu premeditare, în vederea culegerii de informații și pregătirii acțiunilor de pătrundere prin efracție în anumite imobile, cu scopul însușirii unor sume de bani sau alte valori, despre care avea indicii că s-ar afla în respectivele imobile. Astfel, inculpatul a apelat, în prealabil, la sursele sale din rândul lucrătorilor de poliție, pentru a verifica în bazele de date informatizate, detaliile legate de identitatea și domiciliul persoanei vizate. Ulterior, membrii grupului infracţional care acţionau sub coordonarea inculpatului Pinter Grațian Ioan filau locația ţintă, pentru a identifica vulnerabilitățile și a stabili care ar fi modalitățile cele mai eficiente de pătrundere, inclusiv prin achiziția prealabilă de unelte speciale pentru forțarea ușilor de acces. Când toate aceste detalii erau stabilite, membrii grupului acționau foarte bine organizați, utilizând autoturisme închiriate sau cu numere de înmatriculare schimbate, cagule, mănuși și alte mijloace de disimulare, respectiv unelte special adaptate pentru pătrunderea prin efracție”.

Cei trei hoţi reţinuţi riscă să stea după gratii mai mulţi ani.

foto: arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ