14.1 C
Timișoara
vineri 24 mai 2024

Polițistă din vestul țării, victima agresiunii unui inculpat care se afla în mașina poliției

Prin ordonanţa procurorului din data de 07.04.2024 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, pentru care procurorul s-a autosesizat în aceeaşi dată.

T.P. a dobândit calitatea de suspect prin ordonanţa procurorului din data de 07.04.2024, act prin care s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei (reţinerea art. 41 Cod penal referitor la starea de recidivă).

Prin ordonanţa procurorului din data de 08.04.2024 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului T.P.

În fapt, în sarcina inculpatului T.P. s-a reţinut că, în data de 07.04.2024, în jurul orei 21:00, în timp ce se afla în autospeciala MAI, pe raza mun. Arad, a tăiat-o, la nivelul mâinii stângi, cu un cuţit tip briceag pe persoana vătămată B.A., agent de poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, care a intervenit la faţa locului în vederea verificării unei sesizări penale.

Această faptă întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj.

Faţă de inculpatul de mai sus s-a emis de către procuror ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

La data de 08.04.2024, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpat, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: https://www.glsa.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :