Politicieni cu carte-VIDEO

120

Un destul de nou şi puţin rodat partid politic pe scena românescă, dar totuşi vechi prin tradiţia liberală de la care se revendică, lansează un demers lăudabil. Dacă unii dau găleti de plastic sau mititei şi bere alegătorilor, alianţa democraţilor şi liberalilor sau ALDE, că despre ea este vorba, îndeamnă lumea la citit. Şi nu oricum, ci punând la dispoziţia tuturor, dar mai cu seama tinerilor, noua lor bibliotecă.

Anul trecut, ALDE Timiș a colectat și donat peste 1000 de volume mai multor școli din județ, pentru ca elevii să aibă acces la lectură, ori de câte ori doresc. În urma acestei campanii au mai prisosit cateva mii de carţi şi astfel a luat fiinţă o adevărată bibliotecă în realul sens al cuvântului, în Piața Libertății din Timișoara, acolo unde tinerii și nu numai, sunt invitați la un ceai sau la o cafea pentru a răsfoi din cele aproximativ 3.000 de volume de beletristică, filosofie, istorie, politică, science-fiction, enciclopedii sau cărți pentru copii. Şi nu in orice zi, ci chiar de 15 ianuarie, când ar fi cuviincios să sa ne amintim de poetul nostru naţional.

Preşedintele Alde Timiş, senatorul Petru Ehegartner, a precizat că: „Am ales să inaugurăm această bibliotecă, astăzi, 15 ianuarie, pentru că astăzi este Ziua Culturii Naționale și tot astăzi se împlinesc 166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Unul dintre citatele scrise de Eminescu și care personal mi-a plăcut, este un fel de îndemn pe care îl fac și eu către iubitorii de carte și sună așa:<<Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții.>> a conchis politicianul timişean.

Marian Cucșa, secretar coordonator ALDE Timiș, afirmă: „Cu toate că suntem în era tehnologiei, o carte răsfoită cu mâna ta îți dă o senzație unică. La biblioteca ALDE Timiș poate veni oricine pentru a citi o carte, iar pe viitor dorim să îi provocăm pe toți cei care au acasă volume interesante și doresc să le doneze, să le aducă aici. Tot curând ne propunem să organizăm diverse acțiuni de lectură special pentru copiii orfani sau de ce nu, pentru seniorii din azile. Le oferim un ceai cald, un zâmbet, o mângâiere și ocazia să citească aici o carte care îi interesează”.

Printre autorii a căror volume se află pe rafturile bibliotecii ALDE Timiș se numără Mihai Eminescu, Dostoievski, Goethe, Arghezi, Stendhal sau Petre Țuțea.

Biblioteca ALDE Timiș este situată pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1, sălile 32-34 (în clădirea primăriei vechi și a Facultății de Muzică) și va fi deschisă deocamdată în zilele de sâmbătă și duminică, de la 9.00-17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ