Politician PSD, apropiat de Călin Dobra, cercetat penal pentru conducerea unei mașini neinmatriculate

187

Alin Cimponeriu, unul dintre membrii de bază ai PSD Lugoj este cercetat penal după ce a fost prins conducând o mașină neînmatriculată.

Inspectoratul Județean de Poliție Timiș a confirmat pentru Lugoj Info.ro că Cimponeriu a fost tras pe dreapta de către un echipaj al polițiștilor rutieri pentru un control pe stradă Tapiei.
Social-democratul se află la volanul unei mașini, iar la verificarea în baza de date s-a stabilit că numerele roșii aplicate pe autoturism sunt expirate de luna trecută. Pe numele pesedistului a fost întocmit un dosar penal. Cimponeriu este unul dintre cei mai cunoscuți politicieni locali după ce de ani de zile face parte din anturajul lui Călin Dobra.
Individul se dădea în spectacol prin ședințele de consiliu.
Relația de prietenie dintre Cimponeriu și Dobra este de notorietate și i-a permis primului accesul pe listele locale și județene la alegerile din 2016 și 2020. Cimponeriu este cunoscut pentru atitudinea violență pe care a manifestat-o în ședințele de consiliu local unde a ajuns după ce a fost promovat și susținut de Călin Dobra și Francisc Boldea că reprezentant sătesc al locuitorilor din Tapia. În urmă cu câțiva ani, Cimponeriu i-a smuls unui consilier ales reportofonul din mâna nemulțumit că acesta înregistra discuțiile din întâlnirea aleșilor locali.
Deși atitudinea a fost clar una golănească, în condițiile în care ședința era publică, atât Dobra, cât și Boldea nu au intervenit și nu au condamnat public incidentul.