Poliţia Timiş, obligată la plata a 150.000 de euro daune morale, după ce un cetăţean din Gătaia a fost ucis în bătaie de un poliţist!

700

Fostul şef al Poliţiei Oraşului Gătaia, comisarul Daniel Disagă, a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul de loviri şi vătămări cauzatoare de moarte în care a fost trimis în judecată, după ce o persoană şi-a pierdut viaţa violent în sediul postului de poliţie din Timiş.

În ciuda eforturilor avocatei Carmen Obîrșanu de a demonstra ofiţerul nu este vinovat, pledând pentru o moarte survenită pe fondul unor afecţiuni mai vechi ale victimei, Tribunalul Timiş a decis -l trimită după gratii pe Daniel Disagă pentru o perioada de 5 ani.

De asemenea, inculpatul a fost obligat, în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş, plătească concubinei şi copiilor victimei câte 50.000 de euro, în total 150.000 de euro, cu titlul de daune morale, dar şi 7.000 de lei reprezentând cheltuielile de înmormântare. Pentru a avea garanţia acestor plăti, instanţa a pus sechestru asigurător pe bunurile inculpatului.

Instanţa a respins cererea de rentă viageră în valoare de 500 euro/lunar formulată de părţile civile Darius şi Alexandru Ivănescu, fiii victimei Viorel Ivănescu.

“Este o sentinţă care demonstrează judecătorul cauzei nu a fost convins sută la sută de vinovăţia inculpatului Disagă. Altfel, nu se poate explica de ce s-a pronunţat o condamnare la 5 ani închisoare, când pedeapsa minimă pentru loviri şi vătămări cauzatoare de moarte este de 6 ani închisoare. Deci, un an sub minimul legal, ceea ce denotă suspiciunile magistratului cu privire la gradul de vinovăţie a clientului meu. Vom ataca sentinţa la instanţa superioară”, a precizat avocatul Carmen Obîrșanu.

Reamintim , în acest dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, comisarul Daniel Disagă este acuzat , în august 2014, ar fi lovit cu pumnul un bărbat, în sediul Poliţiei Gătaia, iar acesta s-ar fi dezechilibrat şi lovit cu capul de parchet, decedând la scurt timp. În timp ce apărătoarea Carmen Obîrșanu a cerut achitarea inculpatului, în baza unei contraexpertize care a stabilit moartea avut alte cauze decât pretinse violențe din sediul Poliţiei, concubina victimei şi cei doi copii minori s-au constituit părţi civile cu suma de 1,5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ