Poliţia Locală Timişoara neagă acuzaţiile conform cărora mai mulţi agenţi ar fi agresat migranţi în oraş

36

Poliţia Locală Timişoara a reacţionat la acuzaţiile organizaţiei ”LOGS Grup de Inițiative Sociale”, care au acuzat poliţiştii locali că au agresat câţiva migranţi, după ce aceştia le-ar fi transmis că le-au fost sparte telefoanele mobile şi au fost îmbrânciţi.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Poliţiei Locale din Timişoara se menţionează că o astfel de situaţie nu este posibilă şi pentru că există un ordin prin care documentele migranţilor pot fi vizualizate doar de la distanţă, fără existenţa unor percheziţii corporale.

” Teoretic aceste presupuse agresiuni nu puteau avea loc în condițiile acestui ordin, iar din cercetările efectuate nu s-a constatat până acum nicio situație de acest gen. Mai mult, au existat situații în care un echipaj de cinci polițiști locali a depistat și condus către Gara de Nord grup de peste 50 de migranți, lucru care s-a întâmplat în cel mai pașnic mod fără să fie probleme de nicio parte, în caz contrar momentul care putea fi filmat inclusiv de migranți dacă erau tratați necorespunzător. De asemenea, polițiștii locali nu acționează în civil, cu bastoane cu electroșoc și câini”, menţionează Poliţia Locală Timişoara.

În plus, referitor la acuzațiile lansate fără niciun fundament de reprezentanții organizației ”LOGS Grup de Inițiative Sociale”: „Direcția Poliția Locală Timișoara își rezervă dreptul de a-i acționa în instanță pentru astfel de afirmații care aduc prejudicii grave unei instituții care încearcă să își facă doar datoria”.

LĂSAȚI UN MESAJ