34 C
Timișoara
vineri 21 iunie 2024

Poliția locală caută mașinile abandonate din Timișoara. Vezi unde poți suna!

Poliția Locală Timișoara demarează o nouă campanie de informare cu privire la situația autovehiculelor abandonate de pe raza municipiului, solicitând cetățenilor ca, în cazul în care observă astfel de autovehicule, să sesizeze la telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe adresa de email contact@politialoctm.ro.

Campania are drept scop eliberarea locurilor de parcare din oraș ocupate de astfel de autovehicule care conferă de altfel și un aspect inestetic, sunt transformate în focare de infecție, devenind deseori adăposturi pentru oamenii strazii, dar și pericole pentru copii ca urmare a degradării lor.

Situația autovehiculelor abandonate este monitorizată zilnic de polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră care au identificat anul trecut în timpul patrulărilor în teren, dar și cu sprijinul cetățenilor 420 de autovehicule abandonate.
Dintre acestea, 246 au fost ridicate de proprietari în urma somațiilor aplicate de polițiștii locali, 135 nu se încadrează în termenul prevăzut de lege ca fiind abandonate, iar 32 au fost ridicate de SDM de pe domeniul public, fiind de asemenea aplicate și un număr de 20 sancțiuni la acest capitol, în valoare de 1000 lei fiecare.

Potrivit Legii 421/2002, vehicul fara stapan este vehiculul de orice categorie, fara placuta de inmatriculare sau alte marcaje oficiale, stationat pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale, al carui proprietar sau detinator legal este necunoscut.
Conform aceluiasi act normativ, vehicul abandonat este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale de cel putin un an, al carui proprietar sau detinator legal este cunoscut, insa exista indicii temeinice, determinate de starea improprie circulatiei acestuia pe drumurile publice, din care rezulta intentia neechivoca a proprietarului sau a detinatorului legal de a renunta la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Grupul Maxagro și evoluția sa, în prezentare

„Cred că secretul nostru este că ne susținem unii pe alții, tot timpul”, a spus Alexandra Zifceak, manager în cadrul grupului Maxagro, prezentă la...

,,Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie”. Cum s-a umplut de ridicol și vinovăție justiția din România în cazul Mario...

„Eu nu mai vreau să aud de România cât voi trăi. Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie”, spunea Mario...

Citește și :