Poliția continuă vânătoarea celor care parchează pe trotuare în Timișoara

134

Poliția Locală Timișoara atenționează conducătorii auto că va lua măsurile legale în cazul persoanelor care opresc sau staționează cu autovehiculele pe trotuarele din municipiu, într-o primă fază în zona centrală, unde există o mare aglomerare de mașini, dar și în celelalte zone.

Este interzisă oprirea sau staționarea pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări pentru parcări pe trotuar astfel încât să nu fie la mai puțin de 10 m de intersecții, stații ale mijloacelor de transport în comun sau treceri de pietoni.

Așadar, în cazul în care autovehiculele sunt parcate pe trotuare, cei care nu respectă această prevedere legală pot fi sancționați cu amenzi între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de situație, respectiv pentru oprire sau staționare, ieșind din calcul distanța de un metru lăsată liberă pentru circulația pietonilor.

Poliția Locală atrage atenția și face apel la conducătorii auto să respecte aceste prevederi legale pentru a evita sancționarea.

De asemenea, șoferii sunt rugați să respecte și interdicția de a circula cu mașina în zona pietonală fără avizul Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei, sancțiunile fiind între 290 și 435 lei și 2 puncte penalizare la permis.

LĂSAȚI UN MESAJ