Poliția are, din nou, liber să folosească radarele din mașini neinscripționate

491

Curtea Constituțională a respins pentru a doua oară modificarea Codului rutier inițiată de deputatul PNL Florin Roman. Astfel, Poliția Rutiera are, din nou, liber să folosească radarele din mașini neinscripționate și care nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Sesizarea la Curtea Constituțională a fost făcută de președintele Klaus Iohannis iar judecătorii CCR au acceptat-o în unanimitate.

Legea fusese adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, pe 14 mai, cu 186 voturi ”pentru”, 21 ”împotrivă” şi 7 abţineri. Practic, doar parlamentarii USR au votat împotrivă.

Vara trecută, tot la inițiativa liberalului Florin Roman, Codul rutier fusese modificat în sensul că mașinile de politie cu radar trebuiau presemnalizate cu un panou afișat cu 500 – 1.000 de metri înainte, pe sensul de mers. De asemenea, mașinile cu radar ar fi trebuit să fie inscripționate vizibil, dar şi poziționate la vedere, iar radarele de tip pistol nu puteau fi folosite la mai mult de 10 metri de maşina de poliţie.

Si atunci,  preşedintele Klaus Iohannis a atacat modificările la CCR, iar noiembrie 2018 legea a fost respinsă. Amintim, sindicatele din Poliției au criticat dur modificările aduse codului rutier în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ