Politehnica Timișoara lansează emisiunea video „Cei mai frumoși ani”. VIDEO

159

Unul dintre sloganurile împământenite în Peluza Sud în ultimul deceniu e „Cei mai frumoși ani sunt cei ce vor veni”. Ascensiunea fulminantă pe care a avut-o ASU Politehnica, neașteptată poate nici de cei implicați direct în viața echipei, au dus la o binevenită reformulare: „Cei mai frumoși ani îi trăim deja”.

De la această idee s-a lansat un proiect îndrăzneț, în premieră pentru un club de fotbal din România. Alături de firmele de producție video Anghel Brothers, Living Field Media şi partenerul Club D’arc, Druckeria a pus în practică ideea unei emisiuni-serial, care să spună povestea fascinantă a clubului ASU Politehnica din 2012, momentul în care suporterii din Peluza Sud și-au canalizat toate eforturile spre arena „Știința”, și vara acestui an, când gruparea alb-violetă se numără printre nou-promovatele în eșalonul secund.

Pe canalul oficial de youtube al ASU Politehnica va apărea, în fiecare vineri, câte un episod al serialului. Concret, e vorba despre o serie de discuții libere, moderată de Radu Faur (fost jurnalist), în care cei „vinovați” de povestea de succes a formației alb-violete vor vorbi despre pașii parcurși din „Județ” până în anticamera primei divizii.

În primul episod al serialului „Cei mai frumoși ani”, Radu Faur i-a avut ca invitați pe doi dintre cei mai implicați oameni din Druckeria, președintele asociației, Sebastian Novovic, și Ema Cernescu. Cei doi au vorbit despre sentimentele care-i încercau pe suporterii timișoreni în vara anului 2012, după colapsul societății patronate de Marian Iancu și primii pași făcuți pentru consiolidarea clubului de pe „Știința”, pe atunci proaspăt promovat din Campionatul Municipal în cel Județean.

De la ideea care a readus speranța pentru un fotbal curat în inimile suporterilor timișoreni și până la promovarea în liga a doua a fost un drum lung, pe care a venit momentul să îl cunoașteți cu toții. În primul episod ne-am amintit de prima discuție cu Viorel Șerban, rectorul Politehnicii Timișoara, de unde a pornit totul, de primul trial pentru formarea echipei, de primul meci jucat pe „coclaurile din Timiș” și multe alte premiere.

„La prima deplasare, la Leucușești, erau gropi în teren de-ți intra piciorul până mai sus de glezne. Arbitrul a zis, <<eu n-am cum să dau drumul la un meci de genul acesta, că-și rup oamenii picioarele. Nu are niciun rost>>. Și i-am zis: <<uită-te ce-i aici>>. Erau oameni cu bere, cu tobe, nebunie, cu fulare, era iureș în sat. I-am zis, n-ai cum să nu dai drumul la meci, noi pentru asta am venit. Și până la urmă s-a jucat”, a povestit Sebastian Novovic unul dintre momentele de suflet din istoria ASU Politehnica Timișoara.

„Ce sper este ca multă lume să înțeleagă ceva din exemplu ăsta al nostru. Noi avem un drum, mergem mai departe. Oamenii din fotbal trebuie să înțeleagă că suporterii chiar contează”, a explicat Ema Cernescu.

Vezi video AICI

LĂSAȚI UN MESAJ