Politehnica strălucește și în campionat, 28-20 cu Turda

75

Perfect în cupele europene și cu multe sincope în campionat, parcursul Politehnicii Timișoara revine la normal în întrecerea internă odată cu victoria de miercuri în fața lui Potaissa Turda, 28-20. Alb-violeții au acum un moral excelent pentru returul de sâmbătă din Cupa EHF.

Studenții au smuls prima victorie acasă în actuala Ligă Națională în compania echipei căreia îi suflau medalia de bronz în vară. Potaissa Turda s-a predat aproape fără luptă în fața lui Poli, 28-20 (15-8) după care puține pot fi spuse. Gazdele au controlat clar disputa deși toate previziunile vorbeau de un meci foarte echilibrat.

Cu poarta sigurată de Savic, autor a 15 intervenții plus un gol, cu o apărare solidă și cu soluții în atac, elevii lui Pero Milosevic au părut a fi cu totul altă echipă față de cea care se chinuia să egaleze la Vaslui sau să învingă la Satu Mare. Poli a avut diferența maximă de 12 goluri, pentru ca în final ecartul să ajungă doar la +8. Și toate acestea condițiile absențelor a două piese de bază, Lasica și Lazarov, ambii suspendați pentru eliminările din runda anterioară.

Politehnica: Simovic 9 goluri, Marjanovic 7 goluri, Furak 5 goluri, Milosevic 4 goluri, Fenici 1 gol, Savic 1 gol, Șimicu (1).

Pentru Poli acest succes are darul de a le ridica moralul înaintea returului cu norvegienii de OIF Arendal de sâmbătă, ora 19. Studenții s-au impus în tur cu 24-23 și sunt favoriți la calificare.

Pero Milosevic: ”A fost cea mai bună partidă în campionat. Noi aveam mare nevoie de puncte. Azi am fost concentrați în apărare. Ne-a ajutat și Savic. Am jucat foarte bine. Asta e ceea ce îmi doream în defensivă. Ne-am pregătit bine și meritam să câștigăm. Vrem acum să ne recuperăm bine pentru meciul de sâmbătă”, a declarat Pero Milosevic.

LĂSAȚI UN MESAJ