19.5 C
Timișoara
miercuri 19 iunie 2024

Politehnica la prima victorie pe teren propriu

Alb-violeţii au pus ieri capăt seriei nefaste din campionat şi au câştigat totodată primul joc de pe teren propriu din acest sezon. Politehnica Timişoara s-a impus cu 2-0 în faţa penultimei clasate Dacia Unirea Brăila, în runda a 9-a a Ligii 2, prin golurile marcate de Cosmin Bîrnoi şi Erik Gerbi.

Cu foarte multe absenţe medicale, dar şi jucători suspendaţi pentru această etapă (Haţegan şi Benzar), echipa noastră a apelat la mai mulţi juniori născuţi în 2003 pentru completarea lotului.

Scorul a fost deschis la finalul minutului 21 de joc, când Scutaru a recuperat balonul, i-a pasat pe jos lui Bîrnoi, care a preluat în faţa careului şi a şutat plasat în dreapta lui Duţă. Cinci minute mai târziu Scutaru a fost chiar el aproape de gol, dar devierea sa cu capul a trecut pe lângă ţintă. Jocul a fost în continuare destul de fragmentat, dar la nici cinci minute de la startul părţii secunde italianul Gerbi a recuperat o minge şi a finalizat acţiunea individuală cu bară-gol în stânga portarului. În continuare nu au fost probleme la poarta lui Murariu, în schimb, până la final, acelaşi Gerbi (min. 58) şi Doru Andrei (75) au trecut pe lângă majorarea diferenţei de pe tabelă.

Politehnica a acumulat zece puncte şi se află pe locul 13 în Liga 2. Următorul joc al echipei noastre va fi peste aproximativ două săptămâni, când Politehnica revine la Slobozia, de această dată pentru partida de campionat, din etapa a X-a, cu Unirea. În următorul weekend va fi din nou pauză în Liga 2 pentru jocurile echipelor naţionale.

Politehnica Timișoara: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – R. Lazăr, Zaluschi – Bîrnoi, Ursu, D. Andrei – Gerbi (87, S. Costea). Pe bancă: Păduraru – Moțiu, Prodan, Al. Rus, Kuhn, D. Bot, Șchiopu. Antrenor: Antonio Foale.
Dacia Unirea Brăila: Duță – Pătlăgică (72, Al. Duțu), D. Ciobanu, Stănciulescu, M. Șandru – Fl. Lungu (cpt., 72, N. Ioniță), G. Apostol (84, Voinescu), Taciuc (58, Petrache), Cocîrlă – Stănescu – G. Răducan (58, PriboI). Pe bancă: Cr. Andrei – Moroianu, Paliu. Antrenor: Florentin Petre.

Atonio Foale:
„O gură mare de oxigen, da. E un rezultat pe care-l meritam şi după aspectul jocului. La ocaziile pe care le-am avut, dacă băieţii erau puţini mai concentraţi putea să fie un rezultat mai bun, dar acolo fiecare îşi alege metoda şi execuţia… Nu au existat astăzi momente mai dificile. Băieţii au fost concentraţi, şi-au dorit într-adevăr mai mult victoria. Îi felicit pe această cale că şi-au arătat valoarea, dorinţa de victorie”.

Florentin Petre:
„Toate meciurile sunt grele, etapele trecute am jucat cu primele şapte clasate ale campionatului. Am întâlnit numai adversari puternici, am crezut că astăzi într-adevăr vom întâlni un adversar mai de talia noastră, dar ne-a dat o replică foarte foarte bună. Mă refer ca şi organizare de joc, ca şi atitudine, dar un plus pentru jucătorii noştri este că şi-au schimbat atitudinea, asta ne-a încântat foarte are şi ne dă speranţe pe viitor (…) Situaţia la coada clasamentului nu e foarte foarte grea, dacă vom câştiga două-trei meciuri cu siguranţă urcăm în clasament, azi ne-au avantajat rezultatele indirecte. Aşteptam mai multe de la acest meci, dar am întâlnit un adversar omogen, cu experienţă, mai ales Mera şi Scutaru, care au jucat şi în Liga I…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cât sunt dispuși românii să cheltuiască în această vară pentru vacanțele în străinătate. Cele trei țări preferate inclusiv de bănățeni ca destinații estivale

Anul acesta, 37% dintre români plănuiesc să plece în vacanță peste hotare, iar cea mai populară destinație aleasă este Grecia. În timpul celei mai...

Parlamentul anunță o primă măsură majoră pentru descentralizarea politicilor financiare în România

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, propunerea legislativă prin care proiectele de interes naţional pot fi preluate temporar de către unităţile administrativ teritoriale. Legea merge...

Citește și :