Politehnica încheie un 2016 de excepție

87

Handbaliștii timișoreni au tras linie după un an 2016 excelent ce a depășit așteptările: medalia de bronz în campionat și prezența în cupele europene fiind marile realizări sportive.

Politehnica a încheiat cu fruntea sus anul 2016, unul în care în ciuda tulburărilor de buget a reușit să facă performanță. Rezultate neașteptat de bune în primul an al proiectului SCM-ului, a cărui finalitate prevede titlul și prezența în Liga Campionilor. Cu un buget ce a depășit puțin 1 milion de euro, handbaliștii au ocupat locul 3 în Liga Națională, au ajuns în turul 3 preliminar al Cupei EHF și deocamdată s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României.

„Un an foarte bun pentru clubul nostru. Nu ne-am propus medalia de bronz din primul an. Planul era să o luăm pas cu pas, să urcăm treaptă cu treaptă. Cel mai frumos moment pentru mine l-a reprezentat finala mică cu Potaissa Turda, care ne-a adus medalia de bronz. Am avut momente frumoase și în cupele europene, unde am reușit cinci victorii consecutive. Cu siguranță, ne-am dorit cu toții foarte mult să ajungem în grupe. Dar important e să ne întoarcem acolo. Pentru clubul nostru, o constanță a participărilor la acest nivel e foarte importantă”, a subliniat antrenorul Pero Milosevic.

Poli a făcut deja primele mutări pentru sezonul viitor deși actuala stagiune e abia la jumătate. Alb-violeții le-au prelungit contractele lui Fenici, Păiuș și Vuk Milosevic. „Am prelungit contractele a trei jucători de bază. E vorba despre Fenici, Păiuș și Vuk Milosevic, care au semnat până în 2019. Aceasta e o garanție a continuității a ceea ce s-a început aici”, a declarat managerul sportiv Dan Dumitru. În paralel oficialii bănățeni vor demara repatrierea timișorenilor ce activează în străinătate. În vizor sunt în primă fază Marius Sadoveac și Alexandru Șimicu.

Vor organizarea Final Four-ului Cupei

Alb-violeții pleacă în vacanța de iarnă cu gândul la tragerea la sorți a partidelor din sferturile de finală ale Cupei României. În 9 ianuarie studenții își vor cunoaște adversarul din sferturi iar în cazul calificării în Final Four vor candida pentru aducerea turneului la Timișoara.

„Încercăm să dăm un culoar mai mare băieților noștri și să scurtăm drumul spre cupele europene. De altfel, la începutul acestui sezon am și spus care sunt obiectivele, clasarea pe podium și Cupa României”, a confirmat intenția SCM-ului, președintele Radu Țoancă. Final Four se va disputa în primul week-end al lunii februarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ