Poli – UTA, duelul galeriilor. Ripensia, recul iminent

512

Duminică se joacă ASU Politehnica – UTA. Un meci care ține aprinsă flacăra derby-urilor Timișoara vs Arad sau Poli vs UTA, în pofida faptului că alb-violeții nu au, încă, palmaresul istoric, pe care alb-roșiii l-au redobândit în vara ce tocmai s-a dus.

După un prim sezon de acomodare cu liga secundă, ASU Poli nu poate decât să își propună mai mult în acest campionat. Și, deocamdată, e în grafic. Locul 9, cu 16 puncte. În ultima etapă a fost victorie la Satu Mare, 2-0, în fieful echipei antrenate campionatul trecut de Bogdan Andone, actualul tehnician al trupei conduse de UPT și Druckeria.

UTA, în schimb, a pornit la start ca mare favorită a ediției. A transferat mulți jucători cu nume, avea stabilitate financiară, ratase deja două baraje de promovare la rând. Însă ceva n-a mers la clubul textilist (chiar dacă nu mai are de mult vreo legătură cu industria textilă a baronului Neumann) și antrenorii au început să se tot schimbe. Mihalcea (acum secundul lui Contra la națională), Falub, Todea. Iar UTA e pe 16, adică pe primul loc retrogradabil!! Nu a mai câștigat de opt meciuri!

Duminică, pe ”Dan Păltinișanu”, un nou duel al galeriilor. Mai așteptat chiar decât meciul în sine.

Cealaltă timișoreană de Liga a II-a, Ripensia, a pierdut al treilea meci la rând, și al doilea consecutiv fără gol marcat. Au apărut voci prevestitoare de rău, uitând că roș-galben-albaștrii au o garnitură tânără și, practic, nu au transferat nimic după promovare. În aceste condiții, după un început senzațional, reculul era iminent. Doar cine nu se pricepe la fotbal nu poate ține cont de asta.

LĂSAȚI UN MESAJ