Poli merge la pas în finala Cupei Ligii

157

Timișoara fotbalistică are din nou șansa câștigării unui trofeu. Ironizată la începutul sezonului, ACS Poli s-a calificat în finala a Cupei Ligii după ce a trecut fără emoții de ASA Târgu Mureș în semifinale cu scorul general 7-3.

Violeții au trecut peste amărăciunea cauzată de umilința cu FC Viitorul prin calificarea în finala Cupei Ligii. Pentru prima dată în istoria competiției, Timișoara a ajuns în finală. O finală care încă nu are o dată certă și nicio locație. Iar adversara bănățenilor se va decide după duelul bucureștenelor Dinamo – Steaua din 1 martie.

Pornită la adăpostul succesului din tur, 4-2, trupa lui Ionuț Popa a început relaxată partida retur de marți seara. Relaxare care s-a văzut în jocul lejer al bănățenilor: victorie cu 3-1 și calificare la pas în ultimul act.

Prima situație periculoasă a aparținut oaspeților, în minutul 14, Petriș fiind blocat de Straton la limita careului mic. Deschiderea de scor s-a produs la poarta cealaltă trei minute mai târziu. Cursă Fucek pe stânga și centrare în fața porții și Pedro Henrique a înțepat mingea la colțul scurt: 1-0. Brazilianul a ratat golul doi după câteva minute cu o reluare pretențioasă peste portarul advers.

S-a făcut 2-0 în minutul 27 prin același Pedro Henrique printr-o fază frumoasă: pasă inteligentă Croitoru și brazilianul saltă elegant mingea peste un fundaș și finalizează cu un șut sănătos la colțul lung.

Repriza secundă a început practic de la 2-1 pentru că mureșenii au marcat la prima ocazie. Sin l-a învins pe Straton cu o execuție frumoasă în minutul 48. La poarta adversă, Pedro a ratat tripla cu două ratări uriașe din careul mic. Ocaziile au continuat la poarta oaspeților, autori Pedro și Bărbuț. Golul trei a picat în minutul 65, centrare Fucek din lovitură liberă și reluare cu capul a lui Cânu: 3-1.

Avea să și fie scorul final deși situații de a marca au existat la ambele porți.

ACS Poli: Straton – Scutaru (67, Străuț), Bocșan, Cânu, Șeroni – Poparadu, Soljic – Bărbuț, Croitoru (48, Bîrnoi), Fucek – Pedro Henrique (62, Vasi).

ASA: Bolboașa – Bucur, Szasz (60, Ciolacu), Rougkalas, Dulap – Petriș, Dică, Ferfelea (30, Andre) – Sin, Lemnaru, Rus.

Pentru Poli urmează sâmbătă ultima rundă a sezonului regulat din Liga I. Timișorenii primesc vizita Concordiei Chiajna și au șansa de a aduna puncte suplimentare înainte de intrarea în play-out.

LĂSAȚI UN MESAJ