Poli a dat de pământ cu Steaua, 30-27 în sferturi

1460

Politehnica Timișoara a împins sfertul de finală cu Steaua în disputa decisivă. Handbaliștii alb-violeți au egalat scorul la general prin victoria exuberantă de vineri seara, 30-27, și calificarea în semifinale se stabilește la Chiajna, peste câteva zile.

Cel mai echilibrat sfert de finală din play-off, cel dintre locurile 4 și 5, adică Steaua și Poli, se va decide în partida decisivă după ce fiecare dintre cele două echipe și-a câștigat partida de pe teren propriu. Roș-albaștrii au triumfat la Chiajna cu 29-26 după un meci ciudat, iar Poli și-a impus punctul de vedere în jocul de vineri seara: 30-27.

Studenții au răpus Steaua în condiții cu totul speciale. Fără al doilea marcator al echipei, Chikovani fiind rapid eliminat de pe teren după un meleu în care puteau fi sancționați toți jucătorii de pe teren. Iar în ultimele 15 minute a rămas și fără unul dintre apărătorii importanți, Păiuș, eliminat pentru a 3-a greșeală. Elevii lui Pero Milosevic au beneficiat însă de suportul tribunei, încurajați și împinși de la spate de 1.500 de spectatori, tonul fiind dat de galeria celor de la ASU Poli.

Echipa cu buget mai mare a intrat mai bine în meci și a lăsat impresia că va rezolva calificarea încă din meciul doi. Steaua s-a dus rapid la 8-3 ajutată și de ziua slabă pe care a traversat-o titularul dintre buturi la Poli, Daskaloski. Abia după intrarea lui Vîlceanu a început să recupereze și să se apropie la un gol, 10-11.

A urmat momentul tensionat în care Grigoraș face un fault de joc pe semicerc și Johansson a sărit să îl pedeapsească. S-a creat rapid un meleu de jucători și spiritele au fost la un pas să nu degenereze. Chikovani a fost găsit vinovat pentru gazde și a fost trimis în tribune alături de suedezul Stelei de la care pornise de fapt întregul incident. Era minutul 25 și Poli rămânea fără al doilea marcator… Până la pauză Steaua a mai pus un gol avans, 16-14.

Partea secundă a aparținut bănățenilor. Gazdele au recuperat rapid handicapul și peste doar 7 minute erau pentru prima oară la conducere, 18-17. S-a mers cap la cap o perioadă pentru că apoi forța transmisă de public să o împingă pe Poli tot mai în față. S-au creat două, apoi trei și maxim patru goluri avans pentru Poli. Finalul avea să aducă 30-27 pentru timișoreni care egalează la general, 1-1. Calificarea se va decide în meciul trei ce se joacă la Chiajna la jumătatea săptămânii viitoare.

Poli: Lasica – 7 goluri, Timofte – 6 goluri, Fenici – 5 goluri, Grigoraș – 4 goluri, Ștefan – 4 goluri, Chikovani – 2 goluri, Halcă – 2 goluri. Steaua: Szoke – 6 goluri, Florea – 6 goluri, Ouksir – 4 goluri, Georgescu – 4 goluri, Grasu – 2 goluri, Dinescu 2 goluri, Johansson – 1 gol, Irimescu – 1 gol, Stersyura – 1 gol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ