PNL vrea cu orice preț să se sinucidă politic?

232

PNL pare că se îndreaptă tot mai mult spre sinuciderea politică. După ce nu reușește să articuleze o adevărată opoziție, acum lovește și în românii cu venituri mici, care reprezintă mai mult de jumătate din alegători.

Astfel, liberalii au decis, sâmbătă, priorităţile legislative pe care le vor susţine în noua sesiune parlamentară, între care se numără „stoparea creşterii aberante a salariului minim”.

„Avem un proiect pentru eliminarea ajutorului social pentru persoanele care refuză un loc de muncă conform pregătirii sale, un proiect foarte bine primit de societate şi un proiect care penalizează nemunca în societatea românească. Un al doilea proiect important pentru PNL încearcă stoparea creşterii aberante a salariului minim pentru că se pierd foarte multe locuri de muncă în ţara asta prin creşterea din pix a salariului minim”, a anunţat prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, după reuniunea Biroului Politic Naţional cu parlamentarii şi europarlamentarii liberali, care a avut loc la Neptun.

„Ar trebui să existe corelaţie fie între salariul mediu şi salariul minim sau ar trebui să fie corelat fie cu productivitatea, fie cu inflaţia. Cam cum se face la pensii, dar în alt algoritm. În orice ţară civilizată trebuie să existe o corelaţie fie cu salariul mediu, fie cu productivitatea şi cu alţi indicatori”, a adăugat Dumitrescu.

1 COMENTARIU

  1. Intr-adevar, PNL nu a fost capabil pana acum sa se constituie intr-o opozitie reala la sleahta de banditi PSD-ALDE, dar ati ajuns la concluzia ca PNL „vrea cu orice pret sa se sinucida politic” pentru ca va sprijini „eliminarea ajutorului social pentru persoanele care refuza un loc de munca conform pregatirii lor”, respectiv „stoparea creşterii aberante a salariului minim pentru că se pierd foarte multe locuri de muncă în ţara asta prin creşterea din pix a salariului minim”?!?! Bine, dar sunt niste demersuri absolut corecte atat din punct de vedere moral, cat si din punct de vedere economic. Cum ar fi trebuit sa procedeze PNL, dupa dvs., ca sa nu se „sinucida politic”? Sa se balaceasca intr-un populism ieftin asa cum a facut PSD? Sa militeze pentru o crestere a salariilor si mai mare (si mai putin sustenabila) decat cea promisa de PSD? (dincolo de faptul ca baloanele de sapun pesediste s-au spart unul dupa altul)

LĂSAȚI UN MESAJ