PNL Timiș – între „caraghioslâcul” Alin Popoviciu și „umbra brătiană” a lui Blaga !

105

Recenta înscriere în cursa pentru șefia Consililui Județean Timiș a deputatului Alin Popoviciu continuă să provoace zâmbete largi și mirări așijderea printre liberalii timișeni, dar mai ales în rândul oamenilor așezaţi din aceasta parte a Banatului!
Evident că omul are tot dreptul sa facă „mărețul” pas către demnitatea cu pricina, atâta doar că, vorbă veche la români, și nu doar pe la noi, vine o vreme când trecutul te ajunge de urmă. Zicere care se potrivește ca o mănușă, pe o mână, nu baș delicată, când vine vorba de notoriul deputat pedelist, până mai an!
Căci, iacătă, asocierea bravului liberal pe stil nou, în tot felul de combinații politice dar și de afaceri cu alde Udrea, Ostaficiuc și cine mai știe cu câți alții de prin vechiul PDL băsescian, la care se adaugă desele sale apariții televizate frizând penibilul, n-au cum să nu-l așeze pe el, dar mai ales, pe liberalii locali, prin asociere, într-o postură de Frații Marx și Groucho la un loc!

Pe marginea acestei situații, demne de marii comedianți interbelici pomeniți mai sus, comentariul reputatutului jurnalist timișorean, Cornel Popovici, la adresa frământărilor din PNL Timiș merită toată atenția. Acesta a catalogat tabloul de un umor involuntar (un fel de-a spune astfel!), provocat de dorința lui Popoviciu de a ajunge șeful viitorului CJT, astfel : „În fapt, în PNL Timiș avem de a face cu impunerea prin forță a grupului dur din fostul PD-L, coordonat de Vasile Blaga, care își așează camarazii în pozițiile-cheie la alegerile din Iunie.
Ca un descendent autentic din marii Brătieni, Blaga face, practic, jocurile în fața oamenilor lui Robu din filiala locală a PNL.
Așa se explică impunerea lui Alin Popoviciu, peste rând și peste termenele interne, în poziția de candidat de frunte la președinția Consiliului județean. Atâta doar că a merge cu Popoviciu la un asemenea examen politic, în vremurile de azi, când nu mai poți să tai și să spânzuri până și în politica românească precum un satrap libian, denotă minte puțină și totală inadecvare la realitate!
Varianta Popoviciu la CJT este, în fond, un caraghioslâc în toată regula și arată, dacă mai era nevoie, rețeta politica debilă și rușinoasă după care a fost condusă această țară, vreme de un sfert de veac”, a concluzionat jurnalistul timișorean.

Adrian Marcu

LĂSAȚI UN MESAJ