13.6 C
Timișoara
vineri 23 februarie 2024

PNL mandatat de Orban să voteze împotriva unei legi inițiate de un liberal celebru! Este vorba de un proiect legislativ care vine în sprijinul a milioane de români

Plenul Senatului a adoptat luni seara proiectul de lege initiat de senatorul PNL Daniel Zamfir si semnat de mai multi parlamentari PSD, care modifica Ordonanta de Guvern 13/2011, astfel incat dobanda pentru creditele ipotecare nu va depasi de 2,5 ori dobanda de referinta a BNR.

Au fost 73 voturi „pentru”, 18 voturi „impotriva” si 13 abtineri. Senatorii USR au anuntat ulterior ca s-au abtinut la vot.

„Vreau sa stiti ca 14 tari din eu au dobanzile la creditele ipotecare plafonate. Dobanda medie in Romania este de 6,10. Italia are 1,91, Spania 1,84, grecia 3,35 la jumatate fata de noi, Ungaria 3,71. A iesit Banca Nationala argumentand ca e riscul de tara. De cativa ani buni BNR vorbeste numai despre asta. mMi apar si diversi analisti economici independenti, in ghilimele, care spun cat de rau o sa le fie romanilor daca dobanzile vor scadea si vom avea si noi dobanzi aproape de nivelul mediei UE. Eu in filmul asta prost am Trait si la legea darii in plata. In SUA, absolut toate statele au dobanzile plafonate.

Ca atare e suficient atata amar de ani cat bancile si IFN-urile au fot lasate sa ii jecmaneasca pe romani. Daca BNR a inchis ochii in toti acesti ani, cred ca noi avem obligatia sa intervenim,” si-a sustinut Zamfir proiectul in plen.

Senatul este prima camera sesizata, Camera Deputatilor fiind decizionala. Presedintele PNL Ludovic Orban a anuntat luni ca, in sedinta Biroului Executiv al partidului, parlamentarii liberali, colegi ai lui Zamfir, au fost mandatati sa voteze impotriva acestui proiect.

Sursa: Hotnews

Alte subiecte :

Un nou palat istoric al Timișoarei a fost renovat și arată splendid acum

Una dintre clădirile de referință ale Timișoarei, Palatul Ciobanu, este prima care a îmbrățișat tema țăranului român, dar și ultima care a fost ridicată...

Ordine și siguranță publică la meciul dintre AFC UTA Arad – FC Petrolul Ploiești

Jandarmii Grupării Mobile Timişoara asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor cu ocazia derulării partidei de fotbal din cadrul "SuperLigii...

Citește și :