Plimbări gratuite cu vaporașele de Ziua Timișoarei

134

Autoritățile pomit, din nou, că vor scoate la apă vaporașee cumpăate în urmă cu doi ani, chiar în weekendul ce vine astfel, timișorenii vor putea să se plimbe cu ambarcațiunile de Ziua Timișoarei. Plimbările din zilele de 3,4 și 5 august vor fi gratuite. Nu se pot încă percepe taxe de transport, pentru că vaporașele nu intră official în sistemul de transport public în comun.

Potrivit primarului, tot ce mai lipsește pentru ca vaporașele să fie lansate la apă este un ordin de ministru pentru aprobarea stațiilor. ”Depinde de un ordin al Ministerului Transporturilor, ordin prin care să se aprobe cele 9 stații. Am dat toată documetanția stațiilor Ministerului Transorturilor, specialiștii de acolo analizează și apoi propun ministrului ordinul de aprobare al stațiilor. Apoi îi dăm drumul”, a declarat Nicolae Robu în 24 iulie.

Regia de administrare a circulației vaporașelor a fost aprobată, are și angajați suficienți, dar lipsește semnalizarea navigabilă pe canal care nici acum nu a fost realizată. Cele 7 vaporașe de 7 milioane de lei trebuiau să circule pe Bega încă din decembrie 2016, însă termenul a fost amânat de mai multe ori.

LĂSAȚI UN MESAJ