Plecat miercuri seara din Mangalia, un tren de pasageri a ajuns la Timișoara după 30 de ore

  75

  În România anului 2021, un tren de pasageri a avut nevoie de aproape 30 de ore pentru a ajunge la destinatie. Garnitura a plecat, miercuri seara, din Mangalia și a ajuns la Timișoara după miezul nopții de joi spre vineri.

  Cauzele au fost multiple. Garnitura a pornit la drum miercuri, la ora 19.40, din gara din Mangalia și ar fi trebuit sa ajungă în orașul de pe Bega, joi, la ora 10.48. Cele 15 ore, cât ar fi trecuit să dureze deplasarea, s-au dublat.

  Primul incident la fost înregistrat înainte de București, când, din cauza vijeliei, a fost ruptă linia de contact pe Magistrala 800. Abia după nouă ore trenul a putut din nou să își reia parcursul.

  Garnitura a pornit spre Timișoara în cursul zilei de joi. La Valea Alba, în județul Mehedinți, locomotiva s-a defectat. La scurt timp, a fost trimisă o alta care, însă, s-a stricat după cateva minute. A venit o a treia locomotivă și, astfel, trenul și-a reluat călătoria.

  La Caransebeș, pasagerii au fost transferați într-o altă garnitură care a ajuns, în cele din urmă, la Timișoara. În Gara din Timișoara au mai coborât doar câteva zeci de pasageri, deși numărul celor care au cumpărat bilete fusese mult mai mare.

  Unii dintre călători au preferat să coboare la Caransebeș, unde au fost asteptați de rude sau prieteni care i-au preluat cu mașinile.

  LĂSAȚI UN MESAJ