Platforma cu 100 de puncte vrea să schimbe totul în politica țării. Dar nu se știe dacă în bine sau…

269

Ca pe vremea mărețelor realizări ale socialismului biruitor la sate și la orașe, se aplica acum un slogan din acei ani.
Se spunea cu mare patos că „O chemare țara o străbate…”. Așa și acum, un grup de „inițiatori” au stat mult și bine și au cugetat. Până cu jumătate de an în urmă au guvernat țara. În calitate de tehnocrați. Adică ceva mai peste politicieni. Că aia nu știu și nu se pricep. Las că venim noi ce suntem mai buni, mai curați ,mai uscați mai deștepti. Au guvernat cam un an fără vre-o performanță deosebită. A fost un guvernul cam ca agheazma. Nu a prea ajutat la nimic dar nici nu săa îmbătat cineva.

Acum nu mai sunt în funcții mari la hățurile treburilor. Așa că au mai reevaluat situația și s-a ajuns la concluzia că nu e chiar așa de rău să fii politician. Parcă era bine cu mașină la scară. Parcă e frumos să-ți zică portarul „Excelență!”, mai o delegație la Bruxelles pe banii contribuabilului…

Acum foștii politicieni (care fugeau ca naiba de această etichetă) vor să facă ceva:  „Schimbăm România. Împreună!” E bine. Dar până acum de ce nu au schimbat-o? Nu prea se pricepeau? Acum brusc cred că se pricep!

Iată ce spune manifestul tehnocrat lansat pentru a salva tot. Dacă tot e manifest ar trebui să circule din mana în mână pe ascuns. Cine are o bănuială, ar trebui să inghită pagina, să nu lase urme. Și micile partide de buzunar de sorginte bolșevică în anii 1930 se ascundeau de Siguranță. Doar că acea teribilă Siguranță nu îi cauta deloc și nu le avea grija.

Dacian Cioloş şi echipa lui vă invită să vă alăturaţi Platformei România 100
Inițiatorii Platformei România 100, între care nouă miniştri, secretari şi consilieri de stat din fostul guvern tehnocrat, dar şi oameni de afaceri şi specialişti în politici publice, lansează astăzi înscrierile în Platforma România 100 – o mişcare cetăţenească, deschisă, activă, care are ca obiective transformarea mediului civic şi politic românesc şi atingerea adevăratului potenţial de dezvoltare a României.

“Schimbarea este posibilă și trebuie să înceapă cu felul în care este guvernată România – transparent, deschis, cu onestitate, în dialog cu oamenii. Anul trecut am început să facem acest lucru împreună cu o echipă de oameni extraordinari, dedicați, încrezători că România poate și merită mai mult. Suntem convinşi că suntem mulți, foarte mulți care credem același lucru. Ca popor, putem mai mult decât am arătat până acum. Schimbarea României poate să vină doar de la o implicare cetățenească activă şi masivă. Vă invităm să veniți alături de noi, să vă alăturați echipei Platformei România 100. Vă invităm să schimbăm România. Împreună!”, declară Dacian Cioloș, împreună cu Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache şi Alin Mituța, membri fondatori ai Platformei, cărora li s-au alăturat şi mulţi alţi colegi din echipa guvernamentală de anul trecut.

Platforma România 100
Înființată la începutul acestui an de şi în jurul echipei fostului Guvern Cioloş, Platforma România 100 este o organizație deschisă, care îşi are rădăcinile în valorile şi principiile Manifestului România 100 propus partidelor politice de fostul premier Dacian Cioloş în toamna anului 2016. Într-o primă etapă, mișcarea va funcționa ca o platformă on-line la www.ro100.ro şi va fi organizată în comunităţi de participare socială, civică şi de îmbunătățire a politicilor publice. În perioada următoare, mişcarea va prezenta public temele strategice şi campaniile pe care intenționează să le promoveze în anii următori.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ