Planul noii maternități a Spitalului Județean începe să prindă contur VIDEO

206

De mult timp, cele două maternități ce deservesc populația municipiului dar și o bună parte din localitățile din împrejurimi și-au depășit de mult limitele. Acestea au fost gândite pentru nevoile ce erau cu multe decenii în urmă. Clădirile, deși au fost permanent renovate și aduse la zi cu diverse imbunătățiri, tot vechi de aproape un secol sunt.

Se vorbește și se speră la construirea a cel puțin o nouă maternitate,dar în plan sunt chiar două. Acum se pare că s-a mai făcut un pas pentru cea finanțată de Consiliul Județean ce va fi amplasată în vecinătatea Casei Austria. Conducerea Consiliului dorește accelerarea procesului prin lansarea licitației de proiectatre și de execuție cît mai curând.

„Sănătatea este un domeniu extrem de important pentru noi”, așa cum ne asigură Călin Dobra. Se dorește ca pașii pentru contractul de finanțare să meragă în paralel cu cel al proiectării pentru a scăpa de timpii morți dintre cele două faze. Proiectul privind edificarea noii Maternităţi din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara e în fază avansată.

„Studiul de Fezabilitate este recepţionat, am transmis documentele către Biroul Regional de Colaborare Transfrontalieră. Valoarea totală a proiectului este de 50 de milioane de lei inclusiv TVA. Am demarat licitaţia pentru proiectare şi execuţie, fără a avea semnată finanţarea. Contractul e deja aprobat, mai lipseşte documentul efectiv. Avem posibilitatea legală să o facem, dacă ne mişcăm mai repede putem să i facem, dar semnăm doar când vine şi hârtia. Ca şi noutate, va fi o clinică de fertilizare in vitro. Suprafaţa desfăşurată a spitalului va fi de 6.000 de metri pătraţi, dintre care 4.700 utili. Maternitatea va avea paturi pentru ATI, bloc operator, săli de naştere, cameră de gardă, spaţii de cazare pentru mamă şi copil. Realizarea lucrărilor va avea o durată de doi ani, iar finanţarea este asigurată prin fonduri europene transfrontaliere, în relaţia cu Ungaria”, susține președintele CJT, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ