Pictura ca ieșire din cotidianul prea incendiar

245

Andrei Marian Moga nu poate fi un om plictisit. Nu are când. La locul de muncă nu prea stă degeaba. Stinge incendii. Acasă,  în timpul liber, își stinge nostalgiile și amintirile în vopsele și uleiuri în fața șevaletului. Pompierul Moga este si un pasionat pictor. Pentru un ochi neavizat parcă nu se poate vedea legătura dintre cele două ocupații. De fapt, în ambele este vorba de ardere.

„O mică idee devine o schiță în creion pe hârtie, ulterior transpusă pe pânză, cu noțiuni de paginație și perspective integrate. Pe urmă culoarea, din spate în față, de la închis la deschis, și în final lucrez la detalii..”

Artistul abordeză cam toate genurile, dar totuși natura este cea mai apropiată de inima sa. „Am cam încercat tot, de la peisaje, anotimpuri, portrete, reproduceri după marii artiști, până la lucrări abstracte, studii, lucrări foarte dinamice sau cu tentă religioasă.. dar simt că natura ar fi subiectul de care sunt cel mai atașat. Am plecat la drum ca un peisagist, pictând realist, pe formă, cât mai aproape de adevăr, foarte colorat, ușor spre naiv, însă în școală te formează abstractul, să spargi forma, să uiți de peisaje și flori, să lucrezi la scară mare. Acum, lucrez într-o simbioză, un stil unic, îmbinând realul, clasicul, cu tehnici moderne”.

Dar și oamenii, în toate ipostazele posibile sunt o altă temă majoră în actul artistic al pictorului. „Oamenii, imi place să cunosc zilnic *personaje* noi…”.

Vernisajul expoziției de pictură, va avea loc la Galeria Bastart, lângă Cafe de Paris din incinta Bastionului Theresia, în data de 15 iulie începând cu ora 18:00.

În cadrul expoziției sunt prezentate un număr de 40 de tablouri, pictură în ulei pe pânză, din ultimii trei ani, cu tematică diversă pompieristică, istorică, militară, natură statică.

LĂSAȚI UN MESAJ