Piaţă volantă la câţiva paşi de Timişoara. Foto

294

Comunele periurbane încep să îşi promoveze produsele tradiționale care încă se fabrică aici de vechii locuitori. Pentru a-şi vinde mai uşor produsele, la Ghiroda, localitatea vecină a Timişoarei, s-a deschis prima piaţă volantă.

La prima ediţie nu foarte mulţi comercianţi și-au întins marfa pe tarabe, dar autorităţile se aşteaptă ca numărul lor să crească pe viitor. La prima piață volantă din Ghiroda s-au vândut legume, fructe, miere sau verdeţuri.

“Scopul înființării pieței este valorificarea și desfacerea produselor agricole și agroalimentare locale/ tradiționale, la preț de producător și stimularea producătorilor în comercializarea produselor obținute în gospodăria proprie”, transmit reprezentanţii Primăriei Ghiroda.

Piaţa volantă va funcţiona în curtea Căminului Cultural, pe spaţiul acoperit din faţa scenei, în fiecare sâmbătă, între orele 08.00 şi 13.00.

Cei care doresc să îşi vândă produsele aici trebuie să prezinte autorităţilor locale certificatul de producător şi vor putea comercializa doar produse provenite din agricultură. Ei vor primi, gratuit, din partea primăriei, mese pentru a-şi expune marfa.

LĂSAȚI UN MESAJ