Piaţa Badea Cârţan rămasă în suspensie – Video

474

În luna septembrie a anului trecut, Piaţa Badea Cârţan a intrat în modernizare pentru a se înscrie cât de cât în normele europene ale unei pieţe moderne, căci aici nu putem vorbi despre o hală agro-alimentară.

Pentru a se începe lucrările, piaţa a fost eliberată de mese, iar acestea mutate în Piaţa Traian, un loc fără apă, fără energie electrică, fără canalizare sau căldură. Noua piaţă trebuia să fie gata în 27 noiembrie 2017, însă lucrările au fost sistate în luna octombrie, ca urmare a fixării incorecte a unei grinzi şi a căderii acesteia. Oamenii sunt disperaţi, atât vânzătorii care au fost mutaţi în vânt şi frig, fără utilități, cât și cumpărătorii. Taxele însă se percep, chiar dacă vântul bate şi la propriu, şi la figurat. La fel de nemulţumiţi sunt şi vânzătorii de carne și produse lactate, care au fost mutaţi într-o „gheretă” de câţiva metri pătrați, fără căldură.

Modernizarea  prevedea închiderea pieţei, racordarea la apă, energie electrică şi încălzire și un plafon care să oprească pierderea căldurii, însă, după cum se poate vedea în imaginile video, pe jos zac profilele şi grinzile acoperite cu praf, ca să se ”conserve” toată iarna. Cu toate că afară e timp primăvăratec, nici ţipenie de om în şantier, totul fiind mascat -”afară-i vopsit gardul şi înăuntru-i leopardul”. La pustietatea de acolo, nici măcar leopardul nu-i înăuntru, și probabil că muncitorii sunt plecaţi să-l caute. Cine ştie, oare pe la primărie nu s-au abătut? De ce ? Deoarece vânzătorii din piaţă spun că pe vremea când funcţiona Piaţa Badea Cârţan, o dată sau de două ori pe lună mai trecea câte un consilier, viceprimar, primar, și se mai interesa, se mai informa. Dar de când stau în vânt şi ploaie în Piaţa Traian, oamenii n-au văzut picior de aşa ceva, nici măcar umbra lor n-a trecut pe acolo. Comercianții sunt nemulţumiţi pe bună dreptate, fiindcă, spun ei ”a trecut toamna, trece iarna, imediat e primăvară, vine Paştele cu tăiatul mieilor, şi noi nu ştim ce se mai întâmplă în continuare, cât mai durează, fiindcă au zis că totul e gata în trei luni. Într-o lună ridică un Lidl, un Kauflant şi aici nu sunt în stare să închidă o piată?….Stăm aici toată ziua şi nu vine nimeni, poate la o oră, două dacă vine vreun client rătăcit. A fost frig, ninsoare, ploaie, nimeni nu a venit aici să vadă cum şedem aici în frig, Piaţa-i goală, dar avem semafoare, clienţi n-avem, dar taxa de masă e de 15 lei/zi, (și masa are 1/1 m). E bine că avem grup sanitar aici, iar femeia de la WC face şi vinde şi langoşi, unde e igiena? ….”, se plâng oamenii. Nemulţumire totală. Până la urmă ce se întâmplă cu Piaţa Badea Cârţan, cât mai îngheaţă cei care vând în vânt, frig şi ploaie?

Mihaela Păunescu

1 COMENTARIU

  1. Doamne fereste! Nu stiu cum rezista bietii comercianti in asemenea conditii. Acolo lucreaza oameni de rand care cotizeaza la bugetul local si observ cu dezamagire ca sunt tratati cu lipsa de interes, de respect, de intelegere! Felicitari domnului Robu pentru a nu stiu cata lucrare care din diverse motive, “se amana”!
    Stiu ca s-a deschis un nou Lidl prin apropiere. Woooow!!! Ce repede au obtinut nemtii aprobare de la primarie, ce repede s-a mai demolat o fosta fabrica, totul pentru prosperitatea investitorilor straini!
    Ajung sa cred ca nu mai e loc de ROMANI in ROMANIA! Pacat….

LĂSAȚI UN MESAJ