22.7 C
Timișoara
joi 30 mai 2024

Petronela, fetița de 8 ani bolnavă de cancer salvată de Instanță, a plecat spre Timișoara

Petronela, fetița de 8 ani, din Răducăneni, județul Iași, în cazul căreia instanța a decis să oblige părinții să accepte tratamentul pentru cancer, a plecat, luni seară, cu o ambulanță, spre Spitalul de Copii din Timișoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un echipaj cu asistent al Serviciului Județean de Ambulanță Iași a plecat, luni seara, din comuna Răducăneni spre Târgu Mureș, pentru a o duce pe Petronela, fetița bolnavă de cancer, precum și pe mama ei, spre Spitalul de Copii din Timișoara.

Echipajul le va duce pe cele două până la Târgu Mureș, urmând ca acolo un echipaj de la Timișoara să le preia pentru a o duce pe Petronela la tratament.

Fetița de 8 ani va ajunge la spital după mai bine de cinci luni de când nu a mai fost văzută de un medic și nu a mai făcut tratament. În acest caz, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a solicitat, printr-o ordonanță președințială, ca familia să fie obligată să ducă copila la tratament.

Petronela a fost diagnosticată cu cancer la rinichi şi are metastaze pulmonare. În ultimii ani a fost operată de mai multe ori şi, deşi era programată pentru consult şi internare la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi în vara acestui an, părinţii au refuzat tratamentul. Aceştia au susţinut că nu mai au încredere în doctori şi nu doresc ca fiica lor să mai primească asistență medicală. Ultima dată când a fost consultată de medicii oncologi a fost în luna iulie.

sursa foto: Adevărul

Citește și: O fetiță de 8 ani se va trata la Timișoara după ce instanța i-a obligat părinții să accepte o intervenție chirurgicală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :