14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Peste o tonă de mâncare și băutură primite de acasă de români pentru sărbători, distruse de poliția din Franța

Polițiștii și vameșii din Nisa au confiscat și distrus 1,2 tone de alimente, mâncare gătită și băuturi primite de românii din oraș de acasă pentru sărbători. Oamenii legii au invocat faptul că mâncarea a fost transportată în condiții improprii.

Sute de colete trimise în Franța de cetățeni din România și Republica Moldova au fost confiscate și distruse vineri, în urma unui control efectuat de poliția, vama și direcția regională a mediului din Nisa, scrie Unimedia, care citează presa franceză.

În pachetele primite de acasă românii din Nisa așteptau mâncărurile gătite și băuturile tradiționale de sărbători pregătite de familiile lor din România, dar printre obiectele confiscate s-au aflat și țigări, aspiratoare și chiar scaune.

Autoritățile din Nisa au oprit și verificat trei camioane din Moldova și România în care erau 500 de colete, având în interior 234 pachete de țigări de contrabandă, aproape 250 de litri de alcool, aspiratoare, scaune și 1,2 tone de alimente.

Țigările și alcoolul au fost confiscate, iar mâncarea (carne, pește, brânzeturi și alimente gata preparate) a fost distrusă pe loc, invocându-se faptul că a fost transportată timp de mai multe zile, fără a respecta regulile sanitare.

În schimb, mobilierul și aparatele de uz casnic au fost returnate, iar mașinile au fost confiscare, urmând a fi înapoiate proprietarilor după ce aceștia vor plăti amenzile pentru transportul ilegal de marfă.
Sursa: ProTv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :