Peste o tonă de droguri confiscate în peste 500 de dosare penale au fost distruse de polițiști – video

132

Poliția Română a distrus peste o tonă de droguri de risc și de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani, distrugerea fiind realizată cu sprijinul unui operator autorizat, anunță IGPR.

Inspectoratul General al Poliţiei Romane a distrus, pe 13 decembrie, 1.280 de kilograme de droguri, cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase.

Drogurile distruse au fost confiscate în ultimii ani, în cadrul a 510 de dosare penale soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

Una dintre cele mai importante capturi de droguri ale anului trecut a fost cantitatea de peste 350 kilograme de frunze khat, confiscate de polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în cadrul unei operațiuni desfășurate sub coordonarea D.I.I.C.O.T.

Astfel, pe 15 iunie 2016, s-a reuşit prinderea în flagrant a unui membru al reţelei infracţionale, un bărbat, de 51 de ani, din Cluj-Napoca în timp ce introducea pe teritoriul României, la Biroul Vamal Otopeni, 22 de colete ce conțineau în total 351,7 kilograme de frunze de khat.

Drogurile trebuiau să ajungă pe piaţa neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Potrivit legii, distrugerea drogurilor se face periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ