Peste 90% dintre angajaţii români se simt deprimaţi şi trişti. Cei mai mulți, dintr-un domeniu plătit foarte bine

98

90% din angajaţii români au simptome care duc la depresie, potrivit unui studiu făcut la nivel naţional. Motivele depresiei sunt relaţiile tensionate cu şefii şi colegii, orele suplimentare de muncă şi lipsa feedback-ului pozitiv.

Corporatiştii sunt cei mai înclinaţi să aibă simptome care pot duce la depresie. „Am acumulat o frustrare când un şef nu a fost de acord cu o părerea de-a mea sau cu o situaţie”, a declarat un corporatist. Alţii sunt supăraţi din cauza lipsei unui loc de parcare, a programului prea lung şi solicitant sau pentru că nu au timp de o glumă cu colegii sau de o cafea.

Companiile apelează acum la consultanţi care să îi înveţe să ţină depresia departe de firma lor. Directorul unei companii, George Didoiu, declară că lipsa respectului percepută de angajaţi, mediu în care lucrează, felul în care colegii şi managementul vorbeşte cu angajatul sunt elemente cruciale: „Dacă el nu se regăseşte deloc în ceea ce face şi o face doar pentru salariu sau doar pentru bani, mai devreme sau mai târziu evident că va fi acolo prezent probabil doar fizic”.

Psihologii recomandă pauze cât mai dese, personalizarea spaţiului de lucru şi prietenia cu colegii de birou.

sursa – zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ