Peste 80 de români sunt blocaţi în Cehia. Rămân fără muncă, nu sunt lăsaţi să se întoarcă în ţară

220

Peste 80 de români sunt blocați în Cehia. Rămân fără muncă și nu sunt lăsați să se întoarcă în țară. Mai mult, în orașele în care trăiesc, oamenii au luat tot ce au găsit în magazinele alimentare, nici pâine nu se mai găsește.

Unul dintre ei a scris observator.tv și ne-a relatat ce li se întâmplă. „Buna ziua! Vă contactez în legătură cu închiderea granițelor. Suntem în jur de 80 de persoane în Cehia, care dorim sa ne întoarcem în țară și suntem disperați că nu o putem face. Ne întorc înapoi. Vă rugăm faceți un apel către autorități sa se deschidă granița. Vrem sa murim în țara noastră.

Oamenii au luat-o razna, nici pâine nu mai găsești în magazin. Decât să murim de foame mai bine în drum spre casa. Se închid fabricile,agențiile nu plătesc. Doar daca tușești o singură data te trimite acasă, în cantină pun câte o singură persoană la o masă de 4 persoane, mesele fiind la distanță de 1.50m, luăm pauza pe rând.”, e mesajul primit.

Persoana care ne-a scris ne-a mai spus că e vorba despre români care muncesc în fabrici la Valasske Mezirici și la Breclav, originari din Cluj, București, Neamț sau Botoașni.

LĂSAȚI UN MESAJ